Φωτογραφίες του χρήστη Pauline Karra - Φωτογραφίες τοίχου ΑΠΟ ΤΟ facebook

ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ με τον σχετικό διάλογο και τα σχόλια) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=164129726951896&set=a.155166984514837.25194.100000646088360&type=1

 

ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΛΑΘΗΤΟΣ" ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ «ο πρώτος μετά τον Ένα», ομιλεί περί αμαρτίας, λέγοντας, ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΥΛΟΥ, Α΄ ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1, ΣΤΙΧΟΣ 15 «ὅτι Χριστὸς Ἰησοῦς ἦλθεν εἰς τὸν κόσμον ἁμαρτωλοὺς σῶσαι, ὧν πρῶτός εἰμι ἐγώ·».

ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10, ΣΤΙΧΟΣ 18 «οὐδεὶς ἀγαθὸς εἰ μὴ εἷς ὁ Θεός» ΑΛΛΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΣ, ΑΓΙΟΣ, ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΧΑΡΗ ΑΓΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

  ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ "ΑΛΑΘΗΤΟΥ" ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ" ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΑΙΡΕΣΗ.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΣ ΟΡΘΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ".  

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ-ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΚΒΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΑΠΤΙΣΗΣ, ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΑΝΤΙΣΜΑ...  Η εισαγωγή και πρόσθεση στο Σύμβολο της Πίστεως ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται και από τον Υιό (Filioque δείτε αναλυτικά) είναι βλασφημία και αίρεση του παπισμού γιατί δεν υπάρχει Θεϊκή διαρχία σύμφωνα με τους Άγιους Πατέρες και τις Οικουμενικές Συνόδους και ένας είναι ο Άγιος Τριαδικός Θεός από Τον οποίο και μόνον εκπορεύεται το Άγιο Πνεύμα όπως ο ίδιος ο Χριστός μας λέγει στην Καινή Διαθήκη Του.  Συγκεκριμένα στην Καινή Διαθήκη στο Κατά Ιωάννη κεφ. ιε΄ στιχ. 26 "ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ παράκλητος ὃν ἐγὼ πέμψω ὑμῖν παρὰ τοῦ πατρός, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ παρὰ τοῦ πατρὸς ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περὶ ἐμοῦ·".   ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ:

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΠΑΠΙΣΜΟΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ Ο ΛΟΥΘΗΡΑΝΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΟΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ) ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ...).

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΙ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ...  ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΤΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.  ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

 

 

 

ΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.  ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΡΙΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.  

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΙ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ... ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΤΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.  ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΚΛΑΨΕ ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26, ΣΤΙΧΟΙ: 67 Τότε ἐνέπτυσαν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ καὶ ἐκολάφισαν αὐτόν, οἱ δὲ ἐρράπισαν 68 λέγοντες· Προφήτευσον ἡμῖν, Χριστέ, τίς ἐστιν ὁ παίσας σε; 69 Ὁ δὲ Πέτρος ἔξω ἐκάθητο ἐν τῇ αὐλῇ· καὶ προσῆλθεν αὐτῷ μία παιδίσκη λέγουσα· Καὶ σὺ ἦσθα μετὰ Ἰησοῦ τοῦ Γαλιλαίου. 70 ὁ δὲ ἠρνήσατο ἔμπροσθεν αὐτῶν πάντων λέγων· Οὐκ οἶδα τί λέγεις. 71 ἐξελθόντα δὲ αὐτὸν εἰς τὸν πυλῶνα εἶδεν αὐτὸν ἄλλη καὶ λέγει αὐτοῖς· Ἐκεῖ καὶ οὗτος ἦν μετὰ Ἰησοῦ τοῦ Ναζωραίου. 72 καὶ πάλιν ἠρνήσατο μεθ' ὅρκου ὅτι Οὐκ οἶδα τὸν ἄνθρωπον. 73 μετὰ μικρὸν δὲ προσελθόντες οἱ ἑστῶτες εἶπον τῷ Πέτρῳ· Ἀληθῶς καὶ σὺ ἐξ αὐτῶν εἶ· καὶ γὰρ ἡ λαλιά σου δῆλόν σε ποιεῖ. 74 τότε ἤρξατο καταθεματίζειν καὶ ὀμνύειν ὅτι Οὐκ οἶδα τὸν ἄνθρωπον· καὶ εὐθέως ἀλέκτωρ ἐφώνησε. 75 καὶ ἐμνήσθη ὁ Πέτρος τοῦ ῥήματος Ἰησοῦ εἰρηκότος ὅτι πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι τρὶς ἀπαρνήσῃ με· καὶ ἐξελθὼν ἔξω ἔκλαυσε πικρῶς.
ΖΗΤΗΣΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21, ΣΤΙΧΟΙ 14 Τοῦτο ἤδη τρίτον ἐφανερώθη ὁ Ἰησοῦς τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ ἐγερθεὶς ἐκ νεκρῶν. 15 Ὅτε οὖν ἠρίστησαν, λέγει τῷ Σίμωνι Πέτρῳ ὁ Ἰησοῦς· Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με πλέον τούτων; λέγει αὐτῷ· Ναί, Κύριε, σὺ οἶδας ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ· Βόσκε τὰ ἀρνία μου. 16 λέγει αὐτῷ πάλιν δεύτερον· Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με; λέγει αὐτῷ· Ναί, Κύριε, σὺ οἶδας ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ· Ποίμαινε τὰ πρόβατά μου. 17 λέγει αὐτῷ τὸ τρίτον· Σίμων Ἰωνᾶ, φιλεῖς με; ἐλυπήθη ὁ Πέτρος ὅτι εἶπεν αὐτῷ τὸ τρίτον, φιλεῖς με, καὶ εἶπεν αὐτῷ· Κύριε, σὺ πάντα οἶδας, σὺ γινώσκεις ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Βόσκε τὰ πρόβατά μου.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ... ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ. 
ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.

 

Β. ΑΤΖΑΚΛΗΣ "ΑΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ"

 

 

 

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΟΔΟΜΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟFACEBOOK

ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΟΔΟΜΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟFACEBOOK ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.   S.O.S. = Save Our Souls (= Σώστε τις ψυχές μας· διεθνές σήμα κινδύνου)

Τα παιδιά κάτω από τα 13 μπορούν να είναι στο facebook;

Διαβάστε: Ο εθισμός, η απομόνωση και η παιδοφιλία σοβαροί κίνδυνοι για τους ανήλικους που μπαίνουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.  Πώς μπορούν οι γονείς να διατηρήσουν τον έλεγχο .

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΣΟΔΟΜΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟFACEBOOK ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Η ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΕΙΑ, Η ΠΟΡΝΕΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ (ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ) ΩΣ "ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ", ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ.  ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΛΙΣΤΙΚΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ "ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ", ΟΠΩΣ Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ, Ο "ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ", Ο ΦΑΣΙΣΤΟΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ, Ο  ΑΝΑΡΧΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ .

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ" ΠΟΥ (ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ) ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ...  ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ "ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ" ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΦΕΤΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ..

ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ" ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ (ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ) ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ "ΜΕΣΣΙΑ" ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΧΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!... 

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ  "ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΙΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ, ΩΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΑΣΘΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ...

ΜΕΤΑ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΕΙΜΕΝΟ "ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ...  

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΟΥΣ.   ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.  "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» (ΕΠΕ 23, 492 - 494)".  ΑΡΚΕΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΓΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α΄ ΠΕΤΡΟΥ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1, ΣΤΙΧΟΣ 16: «ἅγιοι γίνεσθε, ὅτι ἐγὼ ἅγιός εἰμι»).  "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: ΤΟ «ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ, ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ, ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΕΣΤΙΝ, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ» (P.G. 63, 231-232)".

 

Ευστάθιος Μοσχοβίτης

 

 

 

 

 

Ερμηνεία στο «Πάτερ ημών»

του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου

 

«Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς».

Άνθρωπέ μου, ονομάζεις Πατέρα τον Θεό; Καλά τον ονομάζεις.

Διότι είναι Πατέρας όλων. Αλλά φρόντιζε να πράττεις τα έργα που αρέσουν στον Πατέρα σου. Εάν όμως πράττεις κακά έργα είναι φανερό ότι ονομάζεις πατέρα τον διάβολο. Διότι αυτός είναι που εποπτεύει τα κακά. Γι΄ αυτό φρόντιζε να ξεφεύγεις από αυτόν και να αρέσεις στον αγαθό Πατέρα και δημιουργό σου.

«Αγιασθήτω το όνομά σου».

Τι λοιπόν; δεν είναι Άγιος ο Θεός; Ναι είναι άγιος, αλλά αυτό λες στην προσευχή: Σε μένα να αγιασθεί το όνομά σου, για να δουν οι άνθρωποι τα καλά έργα μου και να δοξάσουν τον Πατέρα και δημιουργό μου.

«Ελθέτω η βασιλεία σου».

Τι λοιπόν; δεν είναι ο Θεός βασιλιάς και πρόκειται να έλθει η βασιλεία του; Ναι είναι βασιλιάς όλων, αλλά όπως ακριβώς μια πόλη που περικυκλώθηκε από εχθρούς, ζητά να έλθει ο στρατός του βασιλιά και να την ελευθερώσει, έτσι λοιπόν και εμείς που περικυκλωθήκαμε από τις εχθρικές δυνάμεις και από τις αμαρτίες μας και από τους πονηρούς λογισμούς, ζητάμε να έλθει η βασιλεία του Θεού, να μας ελευθερώσει. Και εξηγώντας με άλλο τρόπο: Επειδή ο προφήτης λέει: «εβασίλεψε ο Θεός στα έθνη» (Ψαλμ. μστ΄ 9) χρησιμοποιώντας τον παρελθόντα χρόνο σαν μέλλοντα, γι΄ αυτό κραυγάζουμε: Ας έλθει η βασιλεία σου, Κύριε, δηλαδή ας έλθουν τα ελέη Σου σε μας.

«Γενηθήτω το θελημά σου ως εν ουρανώ και επί της γης».

Λέει λοιπόν τα εξής: Κύριε, όπως ακριβώς έγινε το θέλημά σου στον ουρανό, και ζουν όλοι οι άγγελοι με ειρήνη, και δεν υπάρχει ανάμεσά τους κάποιος να σπρώχνει και ο άλλος να του ανταποδίδει σπρώξιμο, ούτε κάποιος να χτυπά κι άλλος να δέχεται το χτύπημα, αλλά όλοι βρίσκονται σε απέραντη ειρήνη, έτσι και σε μας τους ανθρώπους που είμαστε στη γη να γίνει το θέλημά σου. Ώστε όλα τα έθνη με ένα στόμα και με μια καρδιά να δοξάσουμε τον δημιουργό και Σωτήρα μας.

«Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον».

Ζητούμε να λάβουμε τον επιούσιον άρτο. Άρτος όμως της ψυχής είναι ο λόγος του Θεού, όπως είπε κάποιος από τους Αγίους: Παιδί μου, «άνοιγε το στόμα σου για να πεις λόγο Θεού» (Παροιμ. κδ΄ 76 ή λα΄ 8). Και γι΄ αυτό είναι καλό συχνά να μνημονεύουμε τον Θεό παρά να αναπνέουμε.

«Και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών».

Λέει λοιπόν, το εξής: Και χάρισε τα χρέη μας, δηλαδή, τις αμαρτίες μας και τα φταιξίματά μας, όπως κι εμείς συγχωρούμε όσους από τους αδελφούς μας μας φταίνε κι αμαρτάνουν σ΄ εμάς, και ελεύθερους και δούλους, και όλους όσοι βρίσκονται στην εξουσία μας. Λέγοντας αυτά, άνθρωπέ μου, εάν λοιπόν πράττεις έτσι, κατανόησε ότι είναι φοβερό να πέσουμε ως ένοχοι στα χέρια του ζωντανού Θεού. Και αφού διορθωθείς επέστρεψε προς τον δημιουργό και Κύριο.

«Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού».

Εάν ζητήσει ο Σατανάς να μας κοσκινίσει όπως το σιτάρι, όπως ακριβώς ζήτησε να κοσκινίσει και τους αποστόλους, και όπως ήταν φυσικό απέτυχε, και όπως και την παλιά εποχή και τον Ιώβ, μη δώσεις σ΄ αυτόν εξουσία εναντίον μας. Αλλά, εάν και πονηρός άνθρωπος θελήσει να μας βάλει σε πειρασμό η να μας αδικήσει, μη μας δώσεις στο θέλημά του αλλά σκέπασέ μας κάτω από την σκέπη των φτερών σου.

«Ότι σου εστίν η βασιλεία και η δύναμις».

Κύριε, επειδή είναι δική σου η βασιλεία, μη μας αφήσεις να φοβηθούμε άλλη βασιλεία, ούτε άλλη κυριαρχία, αν και είμαστε άξιοι της κολάσεως, για τις αμαρτίες μας. Εσύ, τιμώρησέ μας με όποιον τρόπο θέλεις, και μη μας παραδώσεις στα χέρια ανθρώπων. Αλλά ας πέσουμε για τιμωρία στα χέρια σου, διότι όπως είναι η μεγαλοσύνη σου, έτσι είναι και το έλεός σου, Πατέρα παντοκράτορα στους αιώνες. Αμήν.

ΠΗΓΗ: http://oathos.blogspot.gr/2012/03/blog-post_11.html

 

 

 

 

 

[ Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για Εξωσχολικά θεάματα και εκδηλώσεις. Της Εκπαιδευτικού Παρασκευής Βέργου  (Αντιορθόδοξες εξωσχολικές δραστηριότητες, Αποκριάτικα Πάρτι στα Σχολεία) 

Πηγή : http://www.hellasedu.gr/2013/03/exosxolika-theamata.html

 

Προς τον
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο,
Διά της Διεύθυνσης του 2ου Δημοτικού σχολείου Γουμένισσας Κιλκίς.


Γουμένισσα, 27/02/2013

Θέμα: Εξωσχολικά θεάματα και εκδηλώσεις σε δημοτικά σχολεία

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θέμα της παρούσας επιστολής είναι οι απαράδεκτες και αντιορθόδοξες
εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν τα σχολεία μας ή λαμβάνουν χώρα μέσα σ’
αυτά.

Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις σε παντός είδους θεατρικές παραστάσεις και η
διενέργεια αποκριάτικων εκδηλώσεων ,«πάρτι», έρχονται σε πλήρη αντίθεση με
τα «πιστεύω» της πλειοψηφίας των Ελλήνων μαθητών και μαθητριών και δεν
έχουν καμία θέση στο χώρο του σχολείου.

Όπως γνωρίζετε, το Σύνταγμα της χώρας μας έχει ψηφιστεί στο όνομα της Αγίας
και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Αυτό σημαίνει ότι ως χριστιανοί
ορθόδοξοι αλλά και ως πολίτες είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε απαρασάλευτα
τόσο τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές
παραδόσεις της Εκκλησίας μας (άρθρο 3, παρ. 1) όσο και τους νόμους που
συμφωνούν με το Σύνταγμα (άρθρο 120, παρ. 2). Επιπλέον ως εκπαιδευτικοί
οφείλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των
μαθητών μας (άρθρο 16, παρ. 2).

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον ΝΑ΄ κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου και
τον ΜΓ΄ αποστολικό κανόνα (Διαταγή Βιβλ. Η΄, κεφ. ΛΖ΄) αφορίζεται , δηλαδή
αποκόπτεται από το σώμα της Εκκλησίας, όποιος βλέπει ή κάνει θέατρα.
Επίσης, σύμφωνα με τον ΞΒ΄ κανόνα της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου, όποιος
συμμετέχει σε καρναβαλικές εκδηλώσεις (κατάλοιπα των βακχικών-διονυσιακών
και άρα ειδωλολατρικών εκδηλώσεων), έστω και μόνο ως θεατής, αφορίζεται,
ενώ το 1957 η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας με εγκύκλιό της στηλιτεύει αυτές τις
εκδηλώσεις και παρακαλεί τα τέκνα της ν’ απέχουν απ’ αυτές.

Με βάση τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις
πρέπει ν’ αποκλειστούν από τη ζωή του ελληνικού ορθόδοξου σχολείου.

Ευελπιστώ ότι θα επιληφθείτε άμεσα του θέματος και θα λάβετε τα απαραίτητα
μέτρα προς την εξάλειψή τους.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση.

Σας γνωστοποιώ ότι η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί ,μέσω ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου, στην Ανώτατη Συνομοσπονδία γονέων-μαθητών Ελλάδας, στην
Πανελλήνια Ένωση Γονέων, στην Επιτροπή Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου, σε
γνωστά χριστιανικά ιστολόγια και στις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδας.


Μετά τιμής και σεβασμού
Η εκπαιδευτικός
Παρασκευή Βέργου ]

 

 

 

 

Η ελληνική Βουλή και οι ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος της «ασβεστούλας»!

Πώς η Ελλάδα θα αποφύγει τα πρόστιμα από την καταπίεση του δικαιώματος του κτηνοβάτη να συμβιώνει με το ζώο της επιθυμίας του... (01/03/2013)

Του Διονύση Μακρή,  Πηγή: http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1766&obcatid=11

 

Με τον τρόπο που σκέπτονται ορισμένοι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουμε τη γνώμη ότι ποδοπατούνται ασύστολα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ενώ με τη στάση τους τάσσονται υπέρ των φυλετικών διακρίσεων!  Γιατί δεν μπορεί να αγνοείς βρε αδελφέ το «δικαίωμα» του κτηνοβάτη να συμβιώνει και να κυκλοφορεί ελεύθερα με την ερωμένη κατσίκα του ή το σκύλο του ή ακόμη και τη «ασβεστούλα» την προβατίνα του;

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέμαι γιατί η ελληνική Βουλή να σκέπτεται να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης μόνο για τα ομόφυλα ζευγάρια και να μην λαμβάνει υπόψη το αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου δημοσίως να συμβιώνει με το αντικείμενο της ερωτικής του επιθυμίας και επιλογής και επισήμως και με τη βούλα του νόμου να κάνει οικογένεια λ.χ. με την «ασβεστούλα» την προβατίνα του;  Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί ευκολότερα και η υιοθεσία παιδιών στο λεγόμενο κτηνοβάτη, αφού το γάλα του υιοθετηθέντος τέκνου του θα είναι εσαεί εξασφαλισμένο...  Και επιπλέον όπως είναι γνωστό τα υιοθετημένα παιδιά του κτηνοβάτη θα κοινωνικοποιούνται πιο εύκολα λόγω της παρουσίας όχι ενός αλλά δύο ζώων στη ζωή τους.  Τώρα μάλιστα που η ελληνική γλώσσα ξευτιλίζεται στην καθημερινότητα μας (βλ. Γκρεεκλιζ) τρία παραπάνω γαβ-γάβ ή γούτς -γούτς ή μπε -μπε τι λέτε θα μας βλάψουν;

Αφού λοιπόν  ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης εξετάζει σοβαρά, όπως αναφέρει σε απάντησή του σε ανάλογη ερώτηση δύο βουλευτών της εκλεκτής κ. Μ. Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) και της εξαίσιας κ. Μ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της υιοθεσίας και στα ομόφυλα ζευγάρια (ελληνιστί κίναιδους) ευθαρσώς θα του προτείναμε να καταστεί ακόμη πιο τολμηρός αν πραγματικά θέλει να μείνει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία!  Και τολμηρός θα καταστεί αν νομιμοποιήσει κατά το παράδειγμα της Γερμανίας, της Δανίας και της Νορβηγίας, των μεγάλων αυτών πολιτισμένων ευρωπαϊκών χωρών το δικαίωμα του κτηνοβάτη στη συμβίωση με το ζώο της επιθυμίας του και στη σεξουαλική διαφορετικότητα βάσει της Συνθήκης της Λισσαβόνας!!!  Και γιατί όχι να επιτρέψει κατ’ αντιστοιχία την αδειοδότηση ειδικών οίκων ανοχής με γουρούνια, σκυλιά, προβατίνες, γαϊδάρους και κατσίκες για να μην καταπιέζεται βρε αδελφέ το δικαίωμα των καημένων των κτηνοβατών και νομιμοποιήσουμε μόνο το δικαίωμα των κίναιδων.  Έτσι άλλωστε ως υπουργός θα καμαρώνει γιατί φρόντισε και προχώρησε τάχιστα στην εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης της Λισσαβόνας πριν πέσουν τα βαριά πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτό μας έλειπε τώρα.  Δεν φθάνει που μας ρουφούν το αίμα οι τοκογλύφοι και οι δανειστές να πρέπει να πληρώσουμε και πρόστιμα για τη μη αναγνώριση του δικαιώματος των κίναιδων και των κτηνοβατών;  Και επιπλέον τούτου θα μπορούσε η νομιμοποίηση της ανωμαλίας να αυξήσει και τον τουρισμό στην χώρα μας.  Κι αυτό γιατί ευτυχώς η Ελλάδα διαθέτει ακόμη καλής ποιότητας γαϊδάρους, τράγους και κριάρια...

Δεν νομίζω λοιπόν να φοβάται κοτζάμ υπουργός Δικαιοσύνης την αντίδραση των φιλοζωϊκών οργανώσεων!  Δεν θέλω να πιστεύω πώς ισχύει κάτι τέτοιο... Θα μου πείτε βέβαια εδώ δεν φοβάται το Θεό θα τρομάξει από τις μαλθακές αντιδράσεις των φιλοζωϊκών οργανώσεων που θα εναντιώνονται στο πολιτισμένο δικαίωμα του κτηνοβάτη να συμβιώνει με το ζώο της επιθυμίας του;

Η Άγκελα Μέρκελ πάντως η ισχυρά και παντοδύναμη κυρία της Ευρώπης, που όλοι οι πολιτικοί υποκλίνονται μπροστά της δεν τρόμαξε σε πρόσφατη διαμαρτυρία -διαδήλωση φιλοζωϊκών οργανώσεων για την κακοποίηση των ζώων από κτηνοβάτες στο Βερολίνο.  Όχι μόνο δεν τρόμαξε αλλά έβαλε και τον υπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησης της να υπεραμυνθεί του δικαιώματος των Γερμανών κτηνοβατών!  Πιθανόν να λαμβάνει πολλές ψήφους εξ αυτών, κάτι που το χρειάζεται στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.  Μπορείτε λοιπόν να λάβετε και την πολιτισμένη απάντηση του Γερμανού υπουργού υπόψη σας τώρα που αποφασίσατε να σταματήσετε τις διακρίσεις και τις ρατσιστικές κοινωνικές υστεροβουλίες της ελληνικής κοινωνίας μας σε βάρος κάθε μορφής ανωμαλίας και ψυχασθένειας...

Νομίζω τέλος πως οι δύο βουλευτές  αδικούν τον εαυτό τους που δεν φρόντισαν να συμπεριλάβουν στην ερώτησή τους και τους δύστυχους τους αιμομίκτες και τους παιδόφιλους και το αναφαίρετο  δικαίωμα τους στη δημιουργία οικογένειας!  Άλλωστε γιατί να μην συντονιστούμε με την πολιτισμένη Ολλανδία κερδίζοντας την στήριξή της στα μνημόνια, η οποία ήδη έχει επισήμως κόμμα παιδόφιλων, το οποίο προωθεί και τις ανάλογες ρυθμίσεις.

Εδώ αλλοιώθηκε η ιστορική αλήθεια και η σφαγή της Σμύρνης παρουσιάστηκε ως συνωστισμός και λέτε να μην έχουν τα κότσια να κατεβάσουμε λιγουλάκι το όριο ενηλικίωσης από τα 18 στα 12 για να εξυπηρετήσουμε και την αδικημένη τάξη των παιδόφιλων;  Θα μου πείτε εδώ βγάλαμε ΑΦΜ στα παιδιά για να τα φορολογούμε από τότε που θα ανοίξουν τα μάτια τους σε μια τέτοια μικρή τροπολογία θα κωλύσουμε;

Ας μη διαμαρτυρόμαστε λοιπόν και αντιδρούμε ως λαός!  Καλό θα είναι να αποδεχθούμε την πολιτική των βουλευτών  που νομίζω πως όπως κατάφεραν να μας αναδείξουν παγκόσμιο πρότυπο στην οικονομία θα καταφέρουν να αναδείξουν την Ελλάδα και Παγκόσμιο πρότυπο στην κάθε μορφής ανωμαλία.

Τι λέτε αξίζει να τους χαλάσουμε το χατίρι;

 Πηγή : www.orthodoxia.gr
Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm

 

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ (ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666) ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ της προσωπικής ζωής όλων των πολιτών (ανανεωμένο - συμπληρωμένο)

 

Δείτε Η Καινή Διαθήκη - Άγιοι Πατέρες και Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και με βίντεο (ανανεωμένο)

 

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΟΠΟΥ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ

 

Η ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ

 

ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ «ΑΛΑΘΗΤΟΥ» ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ

 

Η Αποτείχιση από τους Οικουμενιστές επείγουσα υπόθεση προβλεπόμενη από τους Αγίους Πατέρες

 

ΒΙΟΣ - ΑΘΛΗΣΗ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ (αρχείο PDF)   (Αν δεν έχετε το πρόγραμμα Adobe Reader για να διαβάσετε αρχεία τύπου PDF μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την σελίδα http://get.adobe.com/reader )

 

Ἀρνοῦμαι νὰ παραλάβω τὴν "Κάρτα τοῦ Πολίτη"!

Πρωτοβουλία Ἀντιρρησιῶν Ὀρθόδοξης Συνείδησης.

 

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ έγκαιρα προειδοποιεί με την Εγκύκλιό της Αριθμ. Πρωτ. 445 Αθήνησι τη 9η Φεβρουαρίου 1998 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2641 για την Συνθήκη Σένγκεν και το χάραγμα του αντίχριστου 666.  ( Είναι δυνατόν εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί να υπογράψουμε, να παραλάβουμε και να ταυτιστούμε με τον αντίχριστο 666 με την νέα ηλεκτρονική (Δημόσια) Ταυτότητα 666;) Αν είμαστε αληθινοί ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να ομολογούμε παντού και πάντα με την χάρη του Θεού την πίστη μας και τις αλήθειες της Εκκλησίας του Χριστού ακόμα και σε αιρετικούς, αντίχριστους και αλλόπιστους και όχι να συμπροσευχόμαστε μαζί τους, ούτε να έχουμε εκκλησιαστική κοινωνία με αντίχριστους... 

Αν αναρωτιέστε ποιά είναι η στάση της Εκκλησίας μετέπειτα, θα σας πω ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τότε δέχτηκε τον αιρετικό, υποτίθεται αλάθητο, Πάπα στην Ελλάδα και θεώρησε την Παπική Εκκλησία ως Αδελφή Εκκλησία και όχι ως αίρεση όπως θεωρούν τον αιρετικό παπισμό οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας και οι Οικουμενικές Σύνοδοι της Εκκλησίας μας για αιώνες.  Ποιά περιμένετε να είναι μετά η στάση της Εκκλησίας για το χάραγμα του αντίχριστου 666;  Μην ξεχνάμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ θεωρούσε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών δεν προσφέρει τίποτα στην Εκκλησία (απεβίωσε στις 10/4/1998), ενώ ο νέος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αποκατέστησε τις σχέσεις του με το Παναιρετικό Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και με νέα εγκύκλιο το 1999 ουσιαστικά θεώρησε ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος από το χάραγμα του αντίχριστου 666".  (Αν δεν έχετε το πρόγραμμα Adobe reader για να διαβάσετε αρχεία τύπου PDF μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την σελίδα http://get.adobe.com/reader )

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ - ΜΕΣΣΙΑΣ

 

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΠΑΠΙΣΜΟΣ

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ  ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ