“ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ”

Υπάρχουν πολλά είδη απάνθρωπων. Αξίζει να αφιερώσουμε ελάχιστες σειρές για τους καρεκλοκένταυρους, οι οποίοι χωρίς να είναι ψηλά στην κοινωνική πυραμίδα και έχοντας μόνο ένα η δύο υφισταμένους στην εργασία τους βγάζουν πάνω τους όλα τα απωθημένα τους ερήμην των προϊστάμενων και διευθυντών. Ζητάνε για παράδειγμα από τον κλητήρα, (αν δεν έχουν άλλον για να διατάξουν!), να εργαστεί γρηγορότερα, ενώ οι ίδιοι κάθονται και χαζεύουν στην καρέκλα τους. Ηδονίζονται κυριολεκτικά να κοροϊδεύουν όταν βλέπουν τον άλλον ιδρωμένο, σαν τον Βέγγο, να του λένε “μπράβο”. Αρρωστημένες ψυχές που μόνο να τις λυπάσαι μπορείς. 

Δεν μπορείς να ανέβεις με τα πόδια έναν όροφο είπε αυτός ο οποίος χρησιμοποιούσε την σκάλα 5-6 φορές σε αυτόν που την ανέβαινε και την κατέβαινε πάνω από 106 φορές την ημέρα!  Ανθρωπάκια που επειδή δεν έμαθαν να αγαπούν είναι δυστυχισμένοι, δεν μπορούν να είναι ευγενικοί, να χαμογελάσουν στον πλησίον τους, και ψάχνουν να βρουν αιτία για να τον καρφώσουν στο σταυρό, όπως τον Χριστό. Σύνθημά τους: "ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΟΛΥ", αν και θεωρούν ότι οι ίδιοι έχουν δικαίωμα να εργάζονται σε ανθρώπινες και ιδανικές συνθήκες, με παχυλό μισθό, ακόμη και αν δεν έχουν άλλο προσόν παρά τα μέσα και τις γνωριμίες τους.

Με εκτίμηση

ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

 (Είναι γνωστό ότι ο Χότζα εκπαίδευε το καλό γαϊδούρι του να δουλεύει όλο και περισσότερο και να τρώει όλο και λιγότερο. Το αχάριστο γαϊδούρι όμως όταν έμαθε να εργάζεται όλη μέρα χωρίς να τρωει, ψόφησε!) 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ