Η έλλογη χρήση του διαδικτύου και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν. 

Η απλή φιλική ανθρώπινη διαδικτυακή επικοινωνία με ανθρώπους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο είναι το μεγαλείο του chat όταν ως μόνους κανόνες επικοινωνίας έχουμε την αγάπη, τον αλληλοσεβασμό και την αξιοπρέπεια.

 

Ρώτησα σε κάποιο κανάλι στο chat και μου είπαν την γνώμη τους ότι θα μπορούσαμε να ορίσουμε το chat ως μια μορφή διαδικτυακής επικοινωνίας όπου μιλάμε ανθρωπινά και φιλικά ανταλλάσοντας απόψεις και ιδέες με ανθρώπους από όλο το κόσμο για διάφορα θέματα, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και κυρίως για την απλή καθημερινότητα σατιρίζοντας πολλές φορές τον εαυτό μας και αστειευόμενοι για όσα ζούμε καθημερινά... προκειμένου ακόμα και να την ξεχάσουμε... την αδυσώπητη καθημερινότητά μας και να γελάσουμε με αυτη!

Διαφέρει η απλή φιλική ανθρώπινη διαδικτυακή επικοινωνία μας από τις φλυαρίες ορισμένων πολιτικών ηγετίσκων ή ηγετίσκων συνδικαλιστικών οργανώσεων ή ορισμένων άλλων ομάδων και κοινοτήτων που με τις κούφιες υποσχέσεις και τα παχιά λόγια χωρίς αντίκρισμα ισχυρίζονται ότι θα μας σώζουν χωρίς την δική μας συμμετοχή και ενεργοποίηση.

Τόσο δημοκρατικά ενώ ενδιαφέρονται μόνο για τα ιδιοτελή και άπληστα συμφέροντά τους και μοιράζουν τα ψυχούλα που πετούν από το τραπέζι που εμείς τους στρώσαμε για να ζουν βασιλικά με κύρος, εξουσία και οικονομική δύναμη από τον κόπο μας που τον ληστεύουν, αντί να μας υπηρετούν.

Το chat τεχνικά μπορούμε να το ορίσουμε ως μια διαδικτυακή επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή απευθείας, μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων με την χρήση υπολογιστών με την μεσολάβηση συνήθως εξυπηρετητών=servers, με γραπτά μηνύματα.  Ή ακόμα και με κάμερα όταν πρόκειται για chat με κάμερα και μικρόφωνο σε μια πιο εξελιγμένη ελεύθερη διαδικτυακή μορφή επικοινωνίας.

Οι κίνδυνοι από την χρήση του διαδικτύου είναι πολλοί καθώς είναι κομμάτι της σύγχρονης κοινωνικής μας ζωής.  Η παγκοσμιότητα του διαδικτύου και η σχετική ανωνυμία των χρηστών ελλοχεύει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους ειδικά για τούς ανήλικους χρήστες που μπορούν να πέσουν θύματα οργανωμένων εγκληματιών, παιδεραστών, έμπορων ναρκωτικών και άλλων άνομων συμφερόντων ή ακόμα και ελάχιστων πολύ ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που θα ήθελαν να μας χειραγωγήσουν πολιτικά και ιδεολογικά (με χρήση διαφόρων μεθόδων, πολιτική προπαγάνδα, διαφημίσεις και άλλες).

Είναι λοιπόν μεγάλη η ευθύνη της οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας, που πρέπει να δημιουργήσει μηχανισμούς έλεγχου και να προχωρήσει με σύγχρονες και αποτελεσματικές νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να διασφαλίζει την νόμιμη και ορθολογική λειτουργία του διαδικτύου, χωρίς να θίγεται η ελευθερία στο διαδίκτυο, αλλά επίσης είναι ευθύνη των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων να προστατεύουν τα ανήλικα παιδιά τους από την άλογη και παράνομη χρήση του διαδικτύου. 

Πιστεύω ότι οι αθώες ανήλικες παιδικές ψυχές δεν πρέπει να εισέρχονται στο chat σε καμιά από τις μορφές του, γιατί δεν έχουν την διάκριση και ωριμότητα να κρίνουν έναν άγνωστο που κρύβεται πίσω από έναν υπολογιστή και το παίζει άγιος ή κάποια που παριστάνει την αγία σαν την Μαρία Παναγιά μας δήθεν, ενώ μπορεί να είναι ακόμη και μια μαστροπός!!!      

Το διαδίκτυο=internet είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εκατομμυρίων υπολογιστών ενωμένων μεταξύ τους που προσφέρουν πληροφορίες κάθε είδους και ίσως πλέον ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κόμβος επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των πολιτών της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας (η πρώτη παγκοσμιοποίηση είναι γεγονός αν δεν το σκεφτήκαμε!) και ελπίζω ότι δεν θα μεταβληθεί κάποτε σε παγκόσμιο εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης και προσπάθειας έλεγχου των συνειδήσεων.  Πρέπει όλοι να χρησιμοποιούμε με φειδώ το διαδίκτυο (όχι πολλές ώρες κάθε μέρα) και να μην να εθιστούμε σε αυτόν τον μαγικό κόσμο της εικονικής αλλά και τόσο αληθινής πραγματικότητας.      

Ο πρώτος λοιπόν και βασικότερος κανόνας που πρέπει να διδάξουμε και στα παιδιά μας, επειδή δεν ζούμε σε κοινωνίες αγγέλων, είναι ότι όταν χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και ειδικότερα το chat δεν δίνουμε ποτέ τα προσωπικά μας στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνό μας... και άλλα) σε οποιονδήποτε άγνωστο που μπορεί να μας εκμεταλλευτεί ή να είναι εγκληματίας καθώς δεν ξέρουμε τι σκοπό έχει όταν επικοινωνεί μαζί μας και να τονίσουμε στα παιδία μας ειδικά ότι δεν πρέπει να κλείνουν ραντεβού και να μην συναντιούνται προσωπικά με αγνώστους από το διαδίκτυο-Internet

Επιπλέον είναι απαραίτητο ο υπολογιστής μας να διαθέτει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα αντιμετώπισης διαδικτυακών ιών σωστά ρυθμισμένο και γενικότερα ένα αξιόπιστο τοίχο προστασίας (για παράδειγμα δείτε http://www.kaspersky.com ) ώστε να μην μεταβάλλεται σε ξέφραγο αμπέλι του κάθε επιτήδειου ή εγκληματία (που ίσως έχει γνώσεις προγραμματισμού και πληροφορικής) και να μην μπορεί να δει τα προσωπικά μας δεδομένα και αρχεία (για παράδειγμα αριθμούς πιστωτικών καρτών μας) ούτε να χρησιμοποιήσει άθελά μας τον υπολογιστή μας για παράνομους σκοπούς.

Όπως για παράδειγμα ακόμα και να διεισδύσει σε δίκτυα τραπεζών για υποκλοπή δεδομένων και χρημάτων μέσω και κρυμμένος πίσω από την δική μας σύνδεση και διεύθυνση στο διαδίκτυο, αφού εισέβαλε πρώτα στον υπολογιστής μας, χωρίς να γίνει ορατός!... με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι εμείς διαπράξαμε κάτι παράνομο...  Γιατί κάθε χρήστης στο διαδίκτυο λαμβάνει κάθε φορά που συνδέεται μια μοναδική διεύθυνση IP (για παράδειγμα έναν αριθμό του τύπου 128.210.102.234 που γράφω τυχαία και μπορεί να αντιστοιχεί σε κάποια ιστοσελίδα ή κάποιο χρήστη του διαδικτύου) όπως λέγεται τεχνικά... και η μεγαλύτερη τεχνική ανάλυση θα κούραζε μάλλον. 

Ωστόσο η λύση για να γλυτώσετε από τους ιούς και τα ακριβά windows είναι το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα Linux, δείτε το σχετικό άρθρο μου για την διανομή Ubuntu Linux www.freevolition.gr/ubuntu.htm

Βεβαία η σχέση αγάπης και στοργής με τα παιδιά μας ώστε να είμαστε καλοί παιδαγωγοί τους και φωτεινά παραδείγματα για αυτά και όχι τιμωροί σε κάθε λάθος τους είναι αναγκαία προϋπόθεση για να τα βοηθήσουμε σε κάθε βήμα κατά την ένταξη τους στο κοινωνικό περιβάλλον αλλά και στην χρήση του διαδικτύου

Μακάρι όλοι να φοιτούσαμε σε σχολές γονέων όπου ειδικοί έμπειροι επιστήμονες θα μας διαφώτιζαν σωστά για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας καθώς δεν μιλάω εδώ ως ειδικός αλλά ως απλός χρήστης του διαδικτύου και αυτό το θέμα ξεπερνάει το ζήτημα της απλής καθημερινής χρήσης του διαδικτύου και το chat, τα οποία με συντομία και περιεκτικά εκθέτω εδώ... ως λάτρης της ελεύθερης άδολης επικοινωνίας με όλους τους συνανθρώπους μας με αγάπη, αλληλοσεβασμό και αξιοπρέπεια γιατί είμαστε όλοι αδέρφια και παιδιά του ίδιου Θεού Πατέρα μας, του Θεού της Αγάπης, που έστειλε τον μονογενή του γιό Ιησού Χριστό για να μας δείξει την μόνη αληθινή θυσιαστική σταυροαναστάσιμη οδό της σωτηρίας μας.

 

Το chat μπορεί να είναι επικίνδυνο ή πολύτιμο μέσο διαδικτυακής ελεύθερης επικοινωνίας (Από εμάς εξαρτάται, διαβάστε ένα απόσπασμα συνομιλίας που επέλεξα)

 

* ChanServ άλλαξε το θέμα σε: Καλώς ήρθατε για φιλική κουβεντούλα στο ελληνικό κανάλι #Ubuntu-Hellas στον server  irc.freenode.net , η ιστοσελίδα του ελεύθερου λειτουργικού συστήματος Ubuntu Linux είναι http://www.ubuntu.com .  Εδώ σεβόμαστε τους συνομιλητές μας και δεν βρίζουμε  ( `Stathis` )

 

* sterios (n=sterios@212.152.***.***) συνδέθηκε στο #Ubuntu-Hellas

 

<`Stathis`> καλως ηρθες sterios

 

<`Stathis`> τι κανεις;;;

 

<`Stathis`> εχεις ubuntu ??

 

<sterios> Καλώς σε βρήκα!

 

<sterios> Ναι 8.04

 

<`Stathis`> ομορφο δεν ειναι;;

 

<`Stathis`> και ευχρηστο

 

<`Stathis`> ασχολεισαι καιρο με linux  ?

 

<sterios> περίπου 8 μήνες

 

<`Stathis`> πως το πρωτογνωρισες;;

 

<sterios> Περιέργεια

 

<`Stathis`> εχει χρησιμοποιησει και τα win ?

 

<`Stathis`> και οι εντυπωσεις σου;;;

 

<sterios> Από την εποχή του Dos, το linux είναι κλάσεις ανώτερο!

 

<`Stathis`> σε ποια σημεια και γιατι;;; και αν καποιος πει οτι αντιγραφουν τα παραθυρα των win τι θα του ελεγες;;;

 

<`Stathis`> και μενα μου φαινεται ανωτερο το linux λογω σταθεροτητας , ευχρηστιας, ασφαλειας και χωρις κοστος ...

 

<sterios> Ισχύει εν μέρει, σε ότι αφορά το UI. Και νομίζω ότι εδώ υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη διανομών που θα εστιάζουν κυρίως σε αυτό το σημείο.

 

<`Stathis`> ισως στο περιβαλλον εργασιας ... για τα γραφικα, να αλληλοεπηρεαζονται σε ενα βαθμο

 

<`Stathis`> δεν ειναι κακο αρκει να εχει την δικη του προσωπικοτητα το καθε λειτουργικο

 

<sterios> Το σημαντικότερο όμως κατά την γνώμη μου είναι η φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού και η δυναμική του.

 

<`Stathis`> και ολοι αυτοι που εργαζονται δωρεαν για μενα ειναι ΑΓΙΟΙ ... δωρεαν λαβατε δωραν δωστε κατα την ευαγγελικη ρηση που αφορα και την γνωση

 

<`Stathis`> αν και δεν βλεπω πολλους αγιους γυρω μου εκτος να υπαρχει αλλος λογος αναπτυξης του ελευθερου λογισμικου

 

<`Stathis`> δηλαδη απου που πηγαζει αυτη η φιλοσοφια οπως λες sterios  ?

 

<`Stathis`> που ειναι αρκετα ελευθερη και δημοκρατικη

 

<`Stathis`> υπαρχουν ακομη ελευθεροι ανθρωποι;;;

 

<sterios> Τα κίνητρα των συμμετεχόντων πιστεύω ότι είναι περισσότερα από τους ίδιους σε αριθμό, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα την κοινωνία μας, όπως η διάδοση της τυπογραφίας στην αναγέννηση.

 

<`Stathis`> αν την επηρεασει γενικοτερα θα ειναι μια αναγεννηση

 

<`Stathis`> ως νεα νοοτροπια και σταση ζωης

 

<`Stathis`> μακαρι οι εχοντες την γνωση να την κοινωνικοποιουν και σε αλλους τομεις

 

<`Stathis`> η κοινωνικοποιηση της γνωσης και των μεσων παραγωγης θα αλλαζε τις κοινωνικες δομες αλλα πρωτα πρεπει να αλλαξει η χαρακτηροδομη του ανθρωπου ...η πρωτη κοινωνικοποιηση της γνωσης εγινε στο διαδικτυο!

 

<`Stathis`> ποσοι το νιωσαμε;;

 

* YianPan71 (n=YianPan@ppp-94-67***.home.***.gr) συνδέθηκε στο #ubuntu-hellas

 

<`Stathis`> καλως τον YianPan71

 

<YianPan71> kalhspera sas  :))

 

<YianPan71> ti kaneis?

 

<`Stathis`> τι κανεις Πανο ;

 

<YianPan71> mia xaraa

 

<`Stathis`> μια χαρα τα λεμε με αλλον ενα λατρη του ubuntu τον sterios

 

<sterios> Και ένας παραπάνω από πριν κέρδος είναι, πάντως σίγουρα το πιο δύσκολο είναι να ανατραπεί η αδράνεια μας. Τα γενικά ζόρια της εποχής θα βοηθήσουν πιστεύω.

 

<YianPan71> sterios> xairw poly  :))

 

<sterios> Γεια σου και σένα!

 

<`Stathis`> αν βοηθησουν να αλλαξουμε νοοτροπια και να ζουμε με αλληλεγγυη και αγαπη θα ειναι θετικο ... σε τετοια κριση η γνωση κοινωνικοποιειται ως δωρο ζωης και δημιουργιας και το ubuntu ειναι μια ακομη αποδειξη ...

 

<YianPan71> Sta8h kala to les!!

 

<`Stathis`> και ο YianPan71  ξερει πολλα για το ubuntu :))) αλλα ακομη να δει και το kubuntu που του προτεινα

 

<YianPan71> to wine pws to phges???

 

<`Stathis`> :))))

 

<YianPan71> Sta8h hremaaa.. exw akoma na ma8w gia to ubuntu afoy eimai ligwn mhnwn!!!

 

<`Stathis`> καλα αλλα θα ηθελα να εχει περισσοτερες δυνατοτητες το wine

 

<`Stathis`> sterios,  να συστηθουμε και με τα ονοματα μας ;;; Σταθης...., ο Πανος ο YianPan71  και εσυ φιλε sterios  ?

 

<sterios> Δεν θέλει και πολλή φαντασία Στέργιος

 

<`Stathis`> ναι ναι το σκεφτηκα ....

 

<`Stathis`> :))))

 

<`Stathis`> απο linux μονο το ubuntu εχεις γνωρισει;;

 

<sterios> Και τις άλλες γεύσεις του kubuntu,xubuntu

 

<`Stathis`> ο Πανος δεν δοκιμαζει και αλλα

 

<`Stathis`> ποια προτιμας Στεργιο;;;

 

<YianPan71> xubuntu exw gnwrisei!!

 

<YianPan71> kalo einai!

 

<`Stathis`> :))))

 

<`Stathis`> Πανο επιμενω να δεις το Kubuntu

 

<`Stathis`> να μην ζουλευεις :))))

 

<YianPan71> afoy den einai sta8ero akoma !!!

 

<YianPan71> xexexe

 

<`Stathis`> ειναι αν κατεβασεις την σταθερη εκδοση

 

<`Stathis`> τι λες και εσυ Στεργιο;;;

 

<`Stathis`> 4.1 ειναι νομιζω η σταθερη ... η τελικη μεχρι τωρα αν και εχω την 4.2 και ειναι σταθεροτατη

 

<sterios> Μόνο με effects και κάρτα nvidia έχει κάποια προβλήματα

 

<`Stathis`> Στεργιο εχω ακριβως nvidia και χρησιμοποιω compiz και emerald και δεν βλεπω προβληματα

 

<sterios> Με ποια κάρτα και driver;

 

<sterios> Αν χρησιμοποιείς compiz ποιο το νόημα του kde;

 

<`Stathis`> NVIDIA Driver Version:177.82

 

<`Stathis`> με GeForce 8800 Ultra

 

<`Stathis`> ειναι σταθερο και με πολλες παραμετροποιησεις το compiz και με το emerald φτιαχνω το γραφικο περιβαλλον που θελω στα παραθυρα

 

<YianPan71> poly kalooo

 

<YianPan71> :)

 

<`Stathis`> www.freevolition.gr/kubuntu1new.png  και www.freevolition.gr/kubuntu2new.png  δες τα 2 παραδειγματα sterios του γραφικου μου περιβαλλοντος στο kubuntu μου οπως τα διαμορφωσα.

 

<`Stathis`> αν και οπως λεει ο Πανος ενα ξερω .. οτι δεν ξερω τιποτα... σοφε Σωκρατη

 

<YianPan71> xaxaxa

 

<sterios> Σύμφωνοι, πρόβλημα έχει η 9.04 (4.2+) με τους οδηγούς 180xxx

 

<YianPan71> Stathis__> exeis kubuntu, ubuntu, xubuntu e??

 

<Stathis__> εμενα δεν μου λειτουργουσε και την εβγαλα sterios  αλλα δεν ειναι η τελικη εκδοση ειναι σε δοκιμαστικη περιοδο ακομα η εκδοση Ubuntu 9.04. (3/4/2009). μεχρι τωρα.

 

<Stathis__> την xubuntu δεν  εχω ακομα :)))

 

<YianPan71> egw pote den bazw beta!!

 

<YianPan71> kai kala kaneis!! einai poly poly lait!!

 

<sterios> Σορρυ αλλά μας την πέσανε καληνύχτα, θα τα ξαναπούμε

 

<Stathis__> η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ψαξει ακομα τα εφε του kde τα δικα του εννοω ... εβαλα ξενα

 

<Stathis__> να εισαι καλα sterios

 

<YianPan71> sterios> kalhnyxta

 

<Stathis__> καλη νυχτα sterios

 

<YianPan71> Stathis__>  den apanthses... pws einai to wine soy?

 

<Stathis__> Πανο ελπιζω η τελικη εκδοση του ubuntu να ειναι σταθερη εεεε

 

<YianPan71> to 9.04?

 

<Stathis__> ε σου ειπα δεν ειδα να εχει πολλες δυνατοτητες το wine

 

<YianPan71> aa.. den eida sorry

 

<YianPan71> milaw me allon filo moy  :)

 

<Stathis__> το wine πιστευα οτι θα επετρεπε να δοκιμασω τον ΙΕ8 αλλα δεν.....

 

<Stathis__> δεν τραβαει

 

<Stathis__> Πανο και μου το λες καταμουτρα εεεε αχαχαχαχα

 

<YianPan71> ee.. sorry ee!

 

<YianPan71> :S

 

<Stathis__> σε πειραζω

 

<YianPan71> ;)

 

<Stathis__> sterios,  λεω να δημοσιευσω την συνομιλια μας σημερα εδω ως υποδειγμα επικοινωνιας... αν δεν εφυγες ... εγκρινεις;;;

 

<Stathis__> ειπαμε και αλλα πριν YianPan71

 

<Stathis__> θα σε εχω και σενα μεσα Πανο

 

<Stathis__> :))))

 

<Stathis__> εγκρινεις;;;

 

<YianPan71> gia poia omilia??

 

<YianPan71> edw to main?

 

<Stathis__> YianPan71,  οταν την δεις ολη την κουβεντα απο την αρχη θα μου πεις

 

<Stathis__> μισο λεπτο να την κανω εγγραφο...

 

<YianPan71> ta diabasa... kai se poia shmeia prepei na symfwnhsw??

 

<Stathis__> να στην στειλω να μου πεις;;;

 

<Stathis__> δεν ησουνα σε ολη την κουβεντα

 

<Stathis__> ε δεν δημοσιευω κατι χωρις να ζητησω την γνωμη του συνομιλητη

 

<YianPan71> poy 8a to dhmosieyteis??

 

<YianPan71> sto site soy?

 

<Stathis__> θα αφαιρεσω μερικα μονο

 

<Stathis__> ε ναι μην τα δουν ολα... αχαχαχα

 

<YianPan71> xaxaxaxa

 

<Stathis__> επειδη το  chat μπορει να ειναι και ομορφη επικοινωνια

 

<Stathis__> δεν μπορει;;

 

<Stathis__> ανθρωπινη και εποικοδομητικη

 

<YianPan71> pio omorfh einai h zwntanh epafh!!

 

<YianPan71> proswpo me proswpo!

 

<Stathis__> ναι σιγουρα καλυτερα να βλεπεις τα ματια και το προσωπο του αλλου

 

<YianPan71> ;)

 

<Stathis__> αλλα και εδω μπορει να ειναι φιλικη και αμεση εξ αρχης χωρις πληθυντικους και προσποιησεις και ισοτιμη αν σεβομαστε τον εαυτο μας και τους συνομιλητές μας

 

<YianPan71> kai swsta les!

 

<YianPan71> εποικοδομητικη!!

 

<Stathis__> να στο στειλω;;;

 

<YianPan71> αμα θελεις!

 

 

     ΥΓ.  Το chat δεν είναι αγγελικά πλασμένο και μπορεί να κρύβει πολλούς κίνδυνους όπως γενικότερα το διαδίκτυο, άλλα μπορούμε αν θέλουμε να είναι μια εποικοδομητική ελεύθερη και ισότιμη επικοινωνία αν και σε εικονικό περιβάλλον... Στο διαδίκτυο χρησιμοποιώ το όνομα `Stathis`, που βλέπετε στον ανωτέρω διάλογο, γιατί το όνομά μου είναι Ευστάθιος Μοσχοβίτης και γράφω με άτονο.  (Κανονικά εδώ θα τελείωνε το υστερόγραφο αλλά ελάχιστοι αστείοι... έδωσαν έμπνευση για να γίνει αρκετά μεγάλο...:

Το αστείο είναι ότι κάποιος που μάλλον ήθελε να κλέψει το όνομα του καναλιού μου γιατί ήταν σε ένα παρόμοιο, λες και θα έχανε πελάτες, άρχισε να βρίζει σε εκείνο το κανάλι... όταν η τρελά δεν πάει στα βουνά... πάει καμιά φορά και στο chat.  Μήπως πρέπει να φτιαχτούν καμιά δεκαριά παρόμοια κανάλια ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;  Σημασία δεν έχει πόσοι είναι σε ένα κανάλι αλλά τι λένε. 

Επιπλέον είναι πολύ γελοία και αστεία η προσπάθεια κάποιου να θέλει να φυλακίσει το chat που αφορά ένα ελεύθερο λειτουργικό σύστημα.  :)))  Έφτασε μάλιστα κάποιος στο σημείο επειδή δεν ανήκω στην διαδικτυακή του κοινότητα και στο κανάλι του να αμφισβητήσει με θράσος χιλίων πιθήκων την ελληνικότητά μου γιατί τόλμησα ως Έλληνας να φτιάξω ένα ακόμη ελληνικό κανάλι όπου θα μιλάμε για τα πάντα με αγάπη και αλληλεγγύη.  Καλά λένε ότι η βλακεία είναι ακατανίκητη και η συκοφαντική και υβριστική επίθεση ελάχιστων θυμίζει τακτικές ναζιστικής προπαγάνδας και δεν αρμόζουν σε ελεύθερες,  δημοκρατικές και σοβαρές διαδικτυακές κοινότητες για το ελεύθερο λογισμικό.

Τελικά μόνο να γελάσει μπορεί κανείς αφού ελάχιστοι στράφηκαν εναντίον μου επειδή προβάλω το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα Ubuntu, και όχι τους ίδιους ελάχιστους που προσπαθούν, ελπίζω ανεπιτυχώς, να χειραγωγήσουν φασιστικά μια ελεύθερη διαδικτυακή κοινότητα.  Το ανελεύθερο πνεύμα είναι βλακωδώς νεκρό και δεν το ξέρει!!!  Ίσως δεν χρειαζόταν καν απάντηση, σε ανοησίες, για τα αυτονόητα...

Πασχαλιάτικά (σήμερα 19/4/2009) Χριστός Ανέστη θα πω και σε αυτούς τους ελάχιστους υβριστές... αλλά κρίμα ελάχιστοι να προσπαθούν να χειραγωγήσουν φασιστικά μια ελεύθερη διαδικτυακή κοινότητα και χωρίς ήθος να κατασυκοφαντούν όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους δείχνοντας απίστευτη μισαλλοδοξία ενώ θα έπρεπε να χαίρονται με όσους προβάλλουν το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα ubuntu ( www.ubuntu.com ) και την φιλοσοφία του για την κοινωνικοποίηση της γνώσης,  τι να πει κανείς να γελάσει ή να κλάψει πασχαλιάτικα με τέτοια χάλια ελάχιστων;;;

Ίσως να μην ανάφερα όσα γράφω υπογραμμισμένα αν δεν είχα λάβει από έναν άνθρωπο χωρίς ήθος ένα άθλιο e-mail και αναγκάζομαι πλέον να υπερασπιστώ την τιμή και την αξιοπρέπειά μου απέναντι σε αθλιότητες.  

Γιατί δεν μπορώ να είμαι μέλος σε μια κοινότητα όπου έστω και ελάχιστοι δεν με σέβονται και με μισαλλοδοξία με συκοφαντούν επειδή αμφισβητούν το δικαίωμά μου ως Έλληνας να δημιουργήσω ένα ακόμη ελληνικό κανάλι για να προβάλω δωρεάν το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα ubuntu...  

Μπορεί κανείς να φτιάξει ακόμα και εταιρεία στην Ελλάδα τεχνικής υποστήριξης, οργάνωσης, εγκατάστασης και συντήρησης δικτύων προσφέροντας υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς χρησιμοποιώντας ουσιαστικά ελεύθερα το ubuntu και το ubuntu server...  

Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να χρησιμοποιεί το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα Ubuntu στις δημόσιες υπηρεσίες και στην εκπαίδευση αφού το κόστος είναι μηδενικό, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Γερμανία και δεν χρειάζεται να πληρώνει καμία εταιρεία για απόκτηση λογισμικού και για τεχνική υποστήριξη, όπως πληρώνει σήμερα το ελληνικό κράτος την Microsoft, ή ίσως αύριο κάποια ελληνική ιδιωτική εταιρεία για εγκατάσταση, δικτυακή οργάνωση και συντήρηση ακόμα και του ελεύθερου λειτουργικού συστήματος Ubuntu!

Μήπως αυτοί οι ελάχιστοι βρίζουν και συκοφαντούν πιστεύοντας με περισσή βλακεία ότι τους χαλάω τις δουλείες και τα υπερκέρδη που ονειρεύονται, φοβούμενοι μήπως δημιουργηθούν και αλλες διαδικτυακές κοινότητες ή εταιρείες στο ίδιο ή παρόμοιο αντικείμενο;;;  

Δεν ξέρω αν ανήκουν οι ελάχιστοι ανώνυμοι θρασύδειλοι υβριστές στο κόμμα του... "χέρι χέρι με τον Κουλοχέρη" και αντιλαμβάνονται με τόσο χιτλερικό τρόπο την Δημοκρατία και την Ελευθερία και δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.  Σε λίγο μάλλον οι ελάχιστοι υβριστές θα κυνηγούν τα ανύπαρκτα UFO και τα φαντάσματα αν δεν υποστηρίζουν τα όνειρα τους... έλεος.  Ίσως οι ελάχιστοι υβριστές ηγετίσκοι χρειάζονται ένα λόγο ύπαρξης και για αυτό δημιουργούν πλασματικούς εχθρούς και κυνηγούν φαντάσματα.

Δεν πιστεύω όμως ότι αυτοί οι ελάχιστοι συκοφάντες υβριστές που παριστάνουν τους ηγετίσκους θα μπορέσουν να χειραγωγήσουν με την κούφια δημαγωγία τους μια πολύ σημαντική ελεύθερη διαδικτυακή κοινότητα ούτε να αμαυρώσουν το πολυσχιδές έργο της και θα κάνω ότι μπορώ για να μην συμβεί αυτό και ας το ξέρουν οι ελάχιστοι... έστω και αν δεν είμαι μέλος της κοινότητας που πραγματικά εκτιμώ και θα ήθελα να συμμετέχω σε αυτή ως το τελευταίο απλό μέλος!

Κάποιος που θα με πει καχύποπτο του απαντώ ότι δεν ζούμε σε κοινωνίες αγγέλων... αν ζούμε σε κοινωνίες αγγέλων τότε ναι είμαι καχύποπτος και ζούμε σε κοινωνίες αγάπης και αλληλεγγύης και δεν το κατάλαβα... και όχι σε κοινωνίες αδυσώπητου ανταγωνισμού, πολέμων και αιματοχυσιών λόγω απληστίας των ελάχιστων οικονομικά ισχυρών που ληστεύουν τον πλούτο που παράγουν οι κοινωνίες.

Έκτροπα συμβαίνουν δυστυχώς συχνά στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα σε chat servers που είναι ανεξέλεγκτοι και πολλές φορές έως επικίνδυνοι.  Μια νέα υβριστική συκοφαντική επίθεση δέχτηκα σε έναν ελληνικό IRC server στο κανάλι #hellas από μια ανώνυμη κυρία με το ψευδώνυμο Annie μαζί με την φίλη της γιατί δεν της άρεσε ο τρόπος που μιλούσα όπως είπε...  και της απάντησα αν θέλει να στείλει στο email μου την φράση ή την παράγραφο που την ενόχλησε και να την δημοσιεύσω αλλά με το ονοματεπώνυμό της και ας κριθώ... γιατί αν δεν το στείλει το email θα θεωρήσω ότι με συκοφάντησε.

Ακόμη περιμένω το email ... να δούμε αν έχει το θάρρος και την αξιοπρέπεια να μου το στείλει επώνυμα για να το δημοσιεύσω.  Το ίδιο ισχύει για κάποια με το ψευδώνυμο marilena και για κάποιον με το ψευδώνυμο Minwas και για όποιον άλλο βρίζει και προσβάλλει ανώνυμα από το διαδίκτυο ας βρει το θάρρος να μου τα στείλει επώνυμα στο email μου για να τα δημοσιεύσω γιατί όλοι πρέπει να κρινόμαστε.  

Δύο καλές σελίδες για την ενημέρωσή σας για το πως θα είναι ασφαλέστερη η πλοήγηση σας στο διαδίκτυο και για καταγγελίες παράνομων δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο είναι η http://www.safeline.gr/  και η http://www.saferinternet.gr/ .

Αν κάποιος δεν σέβεται τον εαυτό του πως να σεβαστεί τους άλλους;;;;

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ.

 

Ευστάθιος Μοσχοβίτης

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ