ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ (ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ)

Κάποιος ονειρευόταν ότι εργαζόταν σε μια επιχείρηση με δύο συναδέλφους του στο ίδιο αντικείμενο. Ως νεότερος πίστευε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους παλαιότερους χωρίς να τον αντιμετωπίζουν ως κάποιον που θέλουν να τον εξοντώσουν εργασιακά. Ωστόσο ο νεότερος δεχόταν την λούφα των παλιών χωρίς να μπορεί ως νέος εργαζόμενος να διαμαρτυρηθεί. ’λλωστε ποιος θα τον άκουγε;

Οι "παλιοί" ήταν τόσα χρόνια εκεί εργαζόμενοι ώστε ο λόγος τους ήταν υπολογίσιμος.  Επεδίωκαν, λοιπόν, να φορτώνουν τις πιο βαριές εργασίες στον νεότερο συνάδελφό τους, ο οποίος είχε πολλά προσόντα, αριστούχος στο αντικείμενο που είχε σπουδάσει, έμπειρος και ταλαντούχος, καλλιεργημένος με ήθος και αναξιοποίητος για το αντικείμενο στο οποίο θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην επιχείρηση που εργαζόταν.

Ο νεότερος εργαζόμενος ήταν συνηθισμένος στην βαριά πνευματική εργασία αλλά καθώς δεν ήταν συνηθισμένος σε βαριές χειρονακτικές εργασίες ένιωθε ένα πτώμα όσο πέρναγε ο χρόνος, και τις σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις σιγά σιγά να τον εγκαταλείπουν, γεγονός το οποίο φαίνεται να έδινε ιδιαίτερη χαρά στους άλλους δύο εργαζόμενους, υποτίθεται συναδέλφους του, που του έλεγαν με περισσό θράσος, ότι για να μην σε αξιοποιούν στο αντικείμενο το οποίο σπούδασες με άριστα και έχεις εμπειρία, προφανώς σε θεωρούν άχρηστο, οι αρμόδιοι να κρίνουν, στην επιχείρηση που εργάζεσαι.

Δυστυχώς ισχύει το "Ελλάς η αναξιοκρατία σου βασίλεμα δεν έχει", όπως δεν έχει τέλος η υποτίμηση, ο χλευασμός, η απαξίωση που οι μέτριοι και ανάξιοι επιφυλάσσουν για του άξιους και άριστους.

Το όνειρο είναι πολύ παράξενο γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει και μοιάζει με εφιάλτη, σαν να βρίσκεται κάποιος σε φοβερό αδιέξοδο, όπως οι μελλοθάνατοι στο ’ουσβιτς και στο Νταχάου.  Το τέλος του ονείρου δεν το ξέρω ακόμα, όταν ολοκληρωθεί φαντάζομαι θα το μάθουμε από αυτόν που δεν ξέρει αν είναι ξύπνιος ή ονειρεύεται ακόμα…!  Ωστόσο ίσως δεν έχει σημασία να μάθουμε πότε και πως τελειώνει ένας εφιάλτης αλλά ότι δεν σβήνει εύκολα από τη μνήμη.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ!

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ι. ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ