Η αγωνία του απλού πολίτη για την πνευματική και οικονομική κρίση της Ελλάδος, από τον συμπολίτη μας Αθανάσιο Καλαμπούνια

(Επειδή έχουμε χορτάσει από τις γνώμες των ειδικών δημοσιογράφων, πολιτικών και ειδικών επιστημόνων)

 

 

Μόνον έτσι θα μπορούσα να αρχίσω αυτή την επιστολή διαμαρτίας ως προς αυτά τα όποια διαδραματίζονται στην χώρα μας τις τελευταίες μέρες.

Ονομάζομαι Καλαμπούνιας Αθανάσιος, είμαι ένας από τους εκατοντάδες - χιλιάδες Έλληνες πολίτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις και ανησυχούν για το ίσως προδιαγεγραμμένο μέλλον μας, σαν  Έλληνες, σαν Ελλάδα.

Σας στέλνω αυτήν την επιστολή να σας υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα δεν αποτελείται ΜΟΝΟ από μερικές δεκάδες - εκατοντάδες πολίτες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, μεγαλοεπιχειρηματίες και μερικούς παρατρεχάμενους βολεμένους πολίτες, αλλά αποτελείται από χιλιάδες - εκατομμύρια ακόμα πολίτες που έχουν και ΑΥΤΟΙ ΙΣΑ δικαιώματα στην ελπίδα, στο όνειρο, στη ζωή !

Σας στέλνω αυτή την επιστολή να σας υπενθυμίσω ότι είμαστε ΟΛΟΙ Έλληνες και πρέπει να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε ΟΛΟΙ σαν Έλληνες, για την Ελλάδα, για τον  Έλληνα.

Παρατηρώ τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή, σας γράφω με οργή και απογοήτευση για την πολιτική και τους πολιτικούς. Είμαι ένας πολίτης πικραμένος για τα τεκταινόμενα, είμαι ένας πολίτης αγανακτισμένος με αυτά τα όποια λαμβάνουν χώρα.

Είμαι ένας πολίτης για να υπενθυμίσω ότι είστε στις πολιτικές επάλξεις  για να υπηρετείτε τον λαό και τα συμφέροντα του, να προασπίζεστε τα εθνικά μας συμφέροντα και  την εθνική μας κυριαρχία, την εθνική μας υπερηφάνεια. Είμαι ένας πολίτης να σας υπενθυμίσω ότι γι' αυτό σας ψήφισε ο Ελληνικός λαός.

Αυτή τη στιγμή μετά λύπης μου πρέπει να σας αναφέρω ότι προδώσατε τον Ελληνικό λαό, προδώσατε όνειρα και προσδοκίες, τον προδίδετε καθημερινά, τον έχετε "στήσει" στον τοίχο και καθημερινά τον πυροβολείτε. Δεν τον πυροβολείτε "βολή κατά βολή", τον "πυροβολείτε κατά ριπές" με το ανεξέλεγκτο πλέον και δυσβάστακτο κόστος ζωής, αλλά και τις "γενναίες"  κοινωνικοπολιτικές και εργασιακές αποφάσεις που λάβατε.

Που να κοιτάξω γύρω μου και να μην δω το κόστος ζωής που έχει φτάσει !

Που να κοιτάξω γύρω μου και να μην φαίνετε με τον πλέον ζοφερό τρόπο η νέα πραγματικότητα της ζωής μας.

Και εσείς αντί να κάνετε μια προσπάθεια ελέγχου να συγκρατηθεί το κόστος ζωής, η συνοχή της κοινωνίας, η ζωή του μέσου Έλληνα να κρατηθεί σε  σχετικά αξιοπρεπή επίπεδα, αυτό που κάνετε είναι να του δώσετε το τελειωτικό χτύπημα και να μου επιτρέψετε να το χαρακτηρίσω πισώπλατα.

Οι όλες επιλογές μόνο προς όφελος του λάου και του κοινωνικού συνόλου δεν φαίνεται να είναι. Τι να πω για τις νέες εργασιακές σχέσεις που προώθησε το αρμόδιο υπουργείο!

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Άκουσα πρόσφατα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κύριο Αντώνη Σαμαρά να ζητά συγγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος που διέπραξε η παράταξη του στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας υπό την κυβέρνηση του κυρίου Κωνσταντίνου Καραμανλή, άκουσα και εσάς να ζητάτε συγγνώμη για τα όποια λάθη του παρελθόντος.

Και σας ρωτώ Κύριε Πρόεδρε, μια απλή  "συγγνώμη" είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να εξιλεωθείτε στα μάτια του Ελληνικού λαού;

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Με μια απλή συγγνώμη απενοχοποιείτε τους εαυτούς σας και τους πραγματικούς ένοχους  σκανδάλων και διαφθοράς και τους δίνετε άφεση αμαρτιών. Παραδίδετε τα όπλα και χαρίζεται χρήματα τα οποία τόσα χρόνια θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί και σήμερα να μην ήμασταν σε αυτή τη θέση

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Μια απλή "συγγνώμη" θα πείτε στον νέο άνθρωπο που θέλει να γίνει γονιός, που θέλει να μεγαλώσει το παιδί του και δεν μπορεί;

Μια απλή "συγγνώμη" θα πείτε στον εργαζόμενο που έχασε τη δουλεία του και δεν μπορεί να βρει άλλη;

Μια απλή "συγγνώμη" θα πείτε στο απλό κόσμο που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες;

Μια απλή "συγγνώμη" θα πείτε στο γονιό που έχασε το παιδί του;

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

ΔΕΝ έχουμε ανάγκη από "συγγνώμες", δεν έχουμε ανάγκη από επιβήτορες της τσέπης μας και βιαστές της ψυχής μας και της συνείδησης μας.

ΕΜΕΙΣ έχουμε ανάγκη  να ζητήσουμε συγγνώμη από τους εαυτούς μας που σας ψηφίσαμε, που σας δώσαμε το δικαίωμα να μας φέρεται στο χείλος του γκρεμού

ΕΜΕΙΣ έχουμε ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τα παιδιά μας, για τον κόσμο που τα φέρνουμε, για την παρακαταθήκη που τους αφήνουμε

ΕΜΕΙΣ ο λαός έχουμε ανάγκη της αυτοκάθαρσης και επαναδιορισμού της πολιτικής σκηνής

ΕΣΕΙΣ δυστυχώς δείχνετε ακόμα και τώρα αδυναμία και δυστοκία στη λήψη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ αποφάσεων

Εύχομαι και ελπίζω η φωνή μου, η φωνή του κάθε 'Έλληνα να γίνει η φωνή της συνείδησης σας.

 

Μετά Τιμής

Καλαμπούνιας Αθανάσιος

 

 

 

Αντί επιλόγου :

 

Ωσαννά μονομάχοι μιας σύγχρονης ρωμαϊκής αρένας όλοι μαζί αναφωνούμε :

 

Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

 

 


 

 

καλησπέρα, αυτές είναι οι τελευταίες μου σκέψεις ...

 

 

Σε όλους εσάς, γνωστούς και φίλους, σε όλους εσάς, είτε σας γνωρίζω, είτε όχι.

Πολλοί από εσάς μπορεί να με θεωρείτε γραφικό, μπορεί να με θεωρείτε τρελό, ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να σκάφτεστε για μένα.

Προς όλους εσάς, σύντομα θα γίνω γονιός, πολλοί από εσάς θα είστε ήδη γονείς, άλλοι με μεγαλύτερα παιδιά, άλλοι με μικρότερα.

Αυτό δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Πιστεύω ότι για όλους οι ανησυχίες είναι οι ίδιες, πιστεύω ότι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι κάνουμε τις ίδιες σκέψεις

Σας στέλνω αυτά τα λίγα λόγια, αναρωτώμενος αυτή την ερώτηση που θα μου κάνει ΣΙΓΟΥΡΑ το παιδί μου αργότερα, όταν θα μεγαλώσει, θα σκάφτεται, θα αξιολογεί, όταν θα μπορεί να κρίνει: "Γιατί μπαμπά;"

Αυτή θα είναι η ερώτηση που θα μου κάνει και φοβάμαι είναι η αλήθεια τη στιγμή που θα έρθει, όταν θα βλέπει τις καταστάσεις εκείνες, όταν θα βιώνει τις αλλαγές που μπορούμε ΕΜΕΙΣ, ΤΩΡΑ να προλάβουμε.

Είναι όλα αυτά τα όποια τα βλέπουμε όλοι λίγο - πολύ τώρα μπροστά μας, είναι αυτά τα όποια πέρανε πολλές φορές στα "ψιλά" γράμματα της καθημερινότητάς μας.

Όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή θέλω να μπορώ να κοιτάζω το παιδί μου στα μάτια με υπερηφάνεια και να έχω να του δώσω μια απάντηση, έντιμη, με ειλικρίνεια, με θάρρος

Εγώ σήμερα στα 36 μου χρόνια δεν στερήθηκα τίποτα και αυτό θέλω να κάνω για το παιδί μου, και δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος.

θέλω να μπορεί να ζει ελεύθερο, με αξιοπρέπεια σε μια χωρά που λέγεται Ελλάδα, να μην ντρέπεται να είναι Έλληνας.

Σήμερα η πατρίδα μας κινδυνεύει από κάθε μεριά, είμαστε σε αυτή τη στροφή της ιστορίας, που ΑΝ ΔΕΝ κάνουμε κάτι ΕΜΕΙΣ, ποιος ξέρει τα παιδιά μας σε ποια πατρίδα θα ζουν.

Δεν έχω να περιμένω τίποτα από κανέναν πολίτικο, από καμιά εξουσία, έχω να περιμένω όμως ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

Όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα, μακριά από κομματικές αποχρώσεις, όλοι μαζί σαν Έλληνες προς Έλληνες.

 

Ευχαριστώ

Θάνος.

 

....

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ 2013 ΟΠΟΥ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΦΕΡΗ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΑΡΚΗ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ.

ΔΗΛΑΔΗ, τις λεγόμενες "Οφ-σορ" εκ του αγγλικού όρου Offshore ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ...  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΖΗΜΕΝΣ" ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ  ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΤ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ... 

 

ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Πρωτοφανή καταγγελία Εισαγγελέα Πρωτοδικών, μιλά για κατοχή της χώρας από τραπεζίτες και κυβερνήσεις δοσίλογων!

 

Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στα Ελληνικά χρονικά! Διαβάστε την καταγγελία: Πρωτοφανής καταγγελία Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων -

Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.

Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες. Αγωνιζόμαστεενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του. Αγωνιζόμαστεενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος. Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.

Αγωνιζόμαστεγια να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο. Αγωνιζόμαστεγια να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ. Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε. Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων. Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω. Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Γιάννης Πενταγιώτης
Εισαγγελέας Πρωτοδικών

ΠΗΓΗ

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ