Το Ubuntu Linux είναι ένα Ελεύθερο Λειτουργικό Σύστημα για Αληθινά Ελεύθερους Ανθρώπους

 

Το λειτουργικό σύστημα UBUNTU  LINUX ( http://www.ubuntu.com ) είναι δημιουργία της παγκόσμιας κοινότητας ελευθέρου λογισμικού στο διαδίκτυο.  Είναι αξιόπιστο, εύχρηστο, γρήγορο, σύγχρονο, ολοκληρωμένο, ασφαλές απέναντι σε ιούς και μαζί με το επίσης ελεύθερο λογισμικό OpenOffice (ολοκληρωμένο πρόγραμμα εφαρμογών γραφείου http://el.openoffice.org ) θα μπορούσε να καλύψει με μηδενικό κόστος τις ανάγκες των περισσότερων ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών αλλά ακόμα και πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και στην εκπαίδευση.  Όπως ήδη γίνεται στην Γερμανία για παράδειγμα που προκρίνουν πλέον την λύση Linux

Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε ήδη να χρησιμοποιεί το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα Ubuntu στις δημόσιες υπηρεσίες και στην εκπαίδευση αφού το κόστος είναι μηδενικό, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Γερμανία και δεν χρειάζεται να πληρώνει καμία εταιρεία για απόκτηση λογισμικού και για τεχνική υποστήριξη, όπως πληρώνει σήμερα το ελληνικό κράτος την Microsoft, ή ίσως αύριο κάποια ελληνική ιδιωτική εταιρεία για εγκατάσταση, δικτυακή οργάνωση και συντήρηση ακόμα και του ελεύθερου λειτουργικού συστήματος Ubuntu!

Είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας για ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού και η κοινωνικοποίηση της γνώσης που προσφέρουν.

Η γνώση είναι δύναμη και είναι δημοκρατική κίνηση και πράξη ελευθερίας να ανήκει και να μοιράζεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας ακόμη και στα πιο αδύναμα ώστε η αλληλεγγύη να εφαρμόζεται στην πράξη.

Ας είναι λοιπόν το Ubuntu ένα ακόμη παράδειγμα για δίκαιη κατανομή του πνευματικού και υλικού πλούτου που παράγει η κοινωνία σε όλα τα μέλη της.

Γιατί ή παραγωγή είναι συλλογική διαδικασία και όχι ατομική και πρέπει να μοιράζεται δίκαια σε όλους ο κοινωνικός πλούτος και να μην τον εκμεταλλεύονται και τον ληστεύουν οι λίγοι οικονομικά ισχυροί, καθώς μόνοι τους δεν μπορούν τίποτα να παράγουν.

Το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα Ubuntu, από την σελίδα του http://www.ubuntu.com μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε, είναι μια εύχρηστη διανομή Linux και είναι εύκολη η εγκατάσταση του σε ένα παλιό ή νέο υπολογιστή ακόμα και για αρχάριους στο Linux και υποστηρίζει τα ελληνικά καθώς είναι πλήρως εξελληνισμένο, και υπάρχουν οδηγίες σε πολλές σελίδες στο διαδίκτυο και σε πάρα πολλές διαδικτυακές κοινότητες (για παράδειγμα μια από τις ελληνικές κοινότητες http://ubuntu-gr.org/ , μακάρι να υπάρξουν χιλιάδες ακόμα αν μια δεν καλύπτει τις ανάγκες έστω και ενός χρήστη Linux, όπως ubuntu-hellas.org, ubuntuhellas.eu, Ubuntu-Athens.org και άλλες...  φαντασία να έχουμε και ελεύθεροι είμαστε...) που κάνουν ακόμα πιο εύκολη την χρήση του λειτουργικού συστήματος.  

Ως μια ακόμη ελεύθερη διανομή Linux το Ubuntu έχει ελεύθερο, δηλαδή, ανοιχτό τον κώδικά του και μπορεί οποιοσδήποτε έχει τις γνώσεις να φτιάξει και να υποστηρίξει μια νέα δική του διανομή Linux που να βασίζεται στο Ubuntu, για παράδειγμα δείτε http://www.monomaxos.gr .  ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των απεριόριστων διανομών Linux!

Επιπλέον το Ubuntu παρέχει δωρεάν μια πλούσια σειρά αξιόλογων προγραμμάτων, όπως πολυμέσων για παρακολούθηση DVD βίντεο και για να απολαύσετε μουσική από CD και από το διαδίκτυο, διάφορα προγράμματα για το διαδίκτυο όπως περιηγητές, προγράμματα για email, για ανταλλαγή μηνυμάτων και άλλα, πληθώρα παιχνιδιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ακόμα και προγράμματα επεξεργασίας εικόνων και γραφικών, προγράμματα εφαρμογών γραφείου και άλλα χρήσιμα εργαλεία. 

Είναι δωρεάν όλα αυτά τα επαγγελματικής ποιότητας προγράμματα στο πιο ολοκληρωμένο ίσως λειτουργικό σύστημα, το Ubuntu Linux, που ικανοποιεί τις απαιτήσεις ενός γραφείου αλλά προφέρει ταυτόχρονα μια πλούσια παιχνιδομηχανή και ένα σύγχρονο κέντρο πολυμέσων και ψυχαγωγίας.

Μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε και να απεγκαταστήσετε ακόμα και μέσα από τα Windows το λειτουργικό σύστημα Ubuntu και να το δοκιμάσετε, σαν να ήταν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα, χωρίς να επηρεάσετε καθόλου τα windows, δείτε τον τρόπο στην ιστοσελίδα http://wubi-installer.org .

Το Ubuntu Linux είναι ένα εύχρηστο ολοκληρωμένο ελεύθερο λειτουργικό σύστημα, ταχύτατο, ασφαλές γιατί δεν έχει προβλήματα και δεν προσβάλλεται από χιλιάδες ιούς όπως τα windows, σύγχρονο και αξιόπιστο.  Το Linux είναι πολύ καλύτερο από τα ακριβά windows γιατί είναι δημιούργημα της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας ελεύθερου λογισμικού και προσφέρεται δωρεάν, όπως δωρεάν είναι και οι συνεχείς αναβαθμίσεις και η υποστήριξη από τις κοινότητες του ελεύθερου λογισμικού διεθνώς.    

Επιχειρήματα και τεκμήρια για το γεγονός ότι το δωρεάν Linux είναι καλύτερο από τα ακριβά windows μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα
http://www.whylinuxisbetter.net και στα ελληνικά στην ιστοσελίδα
http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el .

Θαυμάστε μερικές πανέμορφες επιφάνειες εργασίας του περιβάλλοντος Kubuntu:kubuntu1 Νέα Επιφάνεια ,  kubuntu2 Νέα Επιφάνεια , Επιφάνεια Εργασίας 1 , Επιφάνεια Εργασίας 2 με εφέ κύβου και την επαναστατική από κάθε άποψη Επιφάνεια Τσε Γκεβάρα J αν και δυστυχώς κάθε επανάσταση χωρίς την Ελευθερία, την Αγάπη, την Δικαιοσύνη, την Αλήθεια και την Ειρήνη του Χριστού είναι ή καταντάει να είναι αντίχριστη, δολοφονική Διαβολοεπανάσταση και Ubuntu: ubuntu Νέα Επιφάνεια 1 , ubuntu2 Νέα Επιφάνεια 2 , Επιφάνεια Εργασίας καθώς και τις ωραίες επιφάνειες εργασίας του Πάνου Πάνος Επιφάνεια Εργασίας , Πάνος Επιφάνεια2 και τον ευχαριστώ που μου τις έστειλε.

 

           Ευστάθιος Μοσχοβίτης

 

            ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ